Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Γυρνούν την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ και στρέφονται υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων

19/5/2014 2:29:21 μμ
Εντυπωσιακή αύξηση στους κλάδους υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μαζικη στροφή την ιδιωτική ασφάλιση φαίνεται πως κάνουν οι Έλληνες, αν και βρισκόμαστε σε καιρό κρίσης.

Ωστόσο, αυτή η επιλογή, ακόμη και αν κοστίζει ακριβά, θεωρείται επβεβλημένη λόγω του ...ασταθούς ΕΟΠΥΥ ο οποίος και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την απαραίτητα εμπιστοσύνη στους ασφαλισμένους.

Είναι ενδεικτικό πως ο κλάδος υγείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς που αγγίζουν το 25,9%, επιβεβαιώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 59 ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,6% της παραγωγής ασφαλίστρων του 2013 η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων ζωής ανήλθε στα 421,05 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 2,5% έναντι του 2013 και των ασφαλίσεων κατά ζημιών που ανήλθε στα 565,22 εκατ. ευρώ σημειώνοντας κάμψη κατά 5,7%.

Αυξάνεται παράλληλα κατά 7,6% η παραγωγή ασφαλίστρων συνδεδεμένων με επενδύσεις και μειώνεται η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου διαχείρισης ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων κατά 2,1%, γεγονός που αποδίδεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Η κατάρρευση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης και τα προβλήματα του ΕΟΠΠΥ στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων οδήγησαν τμήματα της κοινωνίας, που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την επιλογή τους, ξανά στις ασφαλιστικές εταιρείες. Ως εκ τούτου η κατά 2,5% αύξηση της παραγωγής που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο θεωρείται σαφής ένδειξη των νέων τάσεων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη