Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γεωργιάδης – Βορίδης: «Ας παύσει να λασπολογεί ο υπουργός Υγείας»

4/3/2015 10:30:56 πμ
Η καταγγελία του Κουρουμπλή και η άμεση αντίδραση των δύο προηγούμενων υπουργών Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε μια βαρύτατη καταγγελία ενάντια στους δύο προηγούμενους υπουργούς Υγείας, κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, για μια σύμβαση με γερμανική εταιρεία συμβούλων, η οποία κόστισε στο κράτος 10 εκατομμύρια ευρώ και δεν παρείχε υπηρεσίες.

Η αντίδραση των δύο προκατόχων του υπουργείου Υγείας ήταν άμεση. Με κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για «λασπολογίες» και εξηγούν ότι σύμβαση με γερμανική εταιρεία δεν υπάρχει και η μόνη συνεργασία τους ήταν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «τον πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας» όπως αναφέρουν, και τα χρήματα που έχουν δοθεί –από το ΕΣΠΑ– αφορούν έργο που έχει παραδοθεί.


Διαβάστε την ανακοίνωση:


«Σε "σκάνδαλα" στο Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής κατά το διάστημα της υπουργείας μας, αναφερόμενος σε γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.

Τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει.
Επειδή υπάρχει όμως σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, δηλ. τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για την σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.


Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα από εμάς δεν γίνεται ανεκτή.

Επειδή πολιτική κριτική δεχόμαστε όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ας εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ας αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα. Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. ?λλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί.


Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας
?δωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β' Αθηνών, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα