Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Φάρμακο για την οστεοπόρωση θεραπεύει τη φαλάκρα

9/5/2018 10:40:10 πμ
Ελπιδοφόρες οι πρώτες δοκιμές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα φάρμακο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε κατά της οστεοπόρωσης, ανακαλύφθηκε ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα και κατά της φαλάκρας, βοηθώντας στην εκ νέου ανάπτυξη των μαλλιών.


Έως σήμερα υπάρχουν μόνο δύο φαρμακευτικές ουσίες, το minoxidil για άνδρες και γυναίκες και το finasteride μόνο για άνδρες, τα οποία θεραπεύουν την φαλάκρα. Όμως και τα δύο έχουν παρενέργειες, ενώ συχνά τα αποτελέσματά τους δεν είναι ικανοποιητικά, με συνέπεια, όχι σπάνια, να χρειάζεται εμφύτευση τριχών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νέιθαν Χοκσόου του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας PLoS Biology, σύμφωνα με το BBC, ανακάλυψαν στο εργαστήριό τους ότι το φάρμακο WAY-316606, που αρχικά αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει την απώλεια οστικής μάζας λόγω οστεοπόρωσης, αναστέλλει τη δράση της πρωτεΐνης SFRP1, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των τριχών στους θύλακες του δέρματος του κεφαλιού τους.

«Κάποια μέρα μπορεί το φάρμακο αυτό να κάνει πραγματικά τη διαφορά για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την απώλεια των τριχών τους», δήλωσε ο Χόκσοου. Όμως, οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζονται προηγουμένως κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθεί ότι το φάρμακο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στην περίπτωση της φαλάκρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους