Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Τρικάλων: Ενημερώνει το κοινό για τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων

13/2/2024 10:12:18 μμ
Εξηγεί γιατί οι ασθενείς «βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή του προς το κοινό ο Φ.Σ. Τρικάλων ενημερώνει για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, σύμφωνα με το οποίο από εχθές 12/02, μειώθηκαν μεν οι τιμές, αυξήθηκαν όμως οι συμμετοχές των ασθενών. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, από τη μία μεριά για πολλά φάρμακα μειώθηκε περίπου κατά 7% η λιανική τους τιμή, ενώ υπήρχε μια μεσοσταθμική μείωση 2-3% επί του συνόλου, από την άλλη όμως οι ασθενείς θα «βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους». 


Όπως εξηγεί: «Ακόμα και αν ο ασθενής επιλέξει γενόσημο φάρμακο, θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο "πέναλτυ” στη συμμετοχή του. Ενδεικτικά ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για τη χοληστερίνη μπορεί να πληρώσουν έως και τρεις φορές πάνω τη συμμετοχή τους. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα φάρμακα, π.χ. πιέσεως, ψυχιατρικών, ενώ αναμένεται η ίδια τακτική να εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες». Παράλληλα σχολιάζει ότι «δυστυχώς για ακόμα μία φορά γίνονται περικοπές στον τομέα της υγείας, με τον ασφαλισμένο να επωμίζεται την ανεπάρκεια του συστήματος». 


Στην εν λόγω επιστολή γίνεται αναφορά και στο σφάλμα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης που μέχρι να αποκατασταθεί, πολλοί ασθενείς πλήρωσαν λιγότερα χρήματα από αυτά που απαιτούνταν. «Οι τιμές επανήλθαν μετά από μία ώρα, τη δε διαφορά του λάθους καλείται να βρει τρόπο το φαρμακείο να την καλύψει», αναφέρεται στο κείμενο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου