Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ. Λάρισας: Δωρεάν ο εμβολιασμός Covid-19 για τους πολίτες

29/1/2024 9:28:48 μμ
Ο Σύλλογος ζητά το όποιο κόστος να το αναλάβουν τα ασφαλιστικά ταμεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την αντίθεσή του εκφράζει ο Φ.Σ. Λάρισας στη διενέργεια οποιωνδήποτε εμβολιασμών, ειδικά δε των εμβολιασμών έναντι της Covid-19 στα φαρμακεία, με αμοιβή που θα καταβάλλει στον φαρμακοποιό ο ασθενής.

«Διεκδικούμε να αποζημιώνονται οι υπηρεσίες που παρέχουν τα φαρμακεία, ειδικά οι βαρύνουσας σημασίας που σχετίζονται με την πρόληψη ασθενειών, από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν υποχρέωση να λειτουργούν προς όφελος του ασφαλισμένου. Ο εμβολιασμός έναντι της Covid-19 υποτίθεται ότι είναι ενταγμένος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, τους οποίους η Πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες δωρεάν».


Οι φαρμακοποιοί της Λάρισας δηλώνουν πως θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες δράσεις, προκειμένου να αντιταχθούν στην εφαρμογή αυτών ή άλλων πολιτικών που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του υπέρτατου αγαθού της υγείας, στον κανιβαλισμό που επιχειρείται να δημιουργηθεί μεταξύ των μικρών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, στην παράλληλη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και στην τελική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.


Επιπλέον, ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις πρόσφατες κινήσεις του υπ. Υγείας που αφορούν την εκ νέου απελευθέρωση των εξαγωγών φαρμάκων. «Η παράλληλη δημιουργία σχετικής πλατφόρμας παρακολούθησης των ελλείψεων δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα, όπως ευαγγελίζεται το υπουργείο, αλλά αντίθετα αποτελεί κίνηση αντιπερισπασμού στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις ασθενών, φαρμακοποιών και ιατρών για τα τεράστια προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν το προσεχές διάστημα», σημειώνει.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)