Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Κιλκίς: Να καταργηθούν άμεσα οι νόμοι Λοβέρδου-Γεωργιάδη

26/3/2015 1:14:47 μμ
Ανοιχτή επιστολή του Φ.Σ. Κιλκίς στον υπουργό Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


"Ο Φ.Σ. Κιλκίς σε Γενική Συνέλευση των μελών του στις 20-03-15, ενόψει της γενικής συνέλευσης του Π.Φ.Σ. και της επικείμενης κατάθεσης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το φάρμακο και τη λειτουργία των φαρμακείων, ενέκρινε την πρόταση του Π.Φ.Σ. για την άμεση κατάργηση των νόμων Λοβέρδου - Γεωργιάδη και άλλων μνημονιακών διατάξεων που απορύθμισαν τη λειτουργία των φαρμακείων και γενικότερα την αγορά του φαρμάκου σε βάρος των ασθενών και των μικρομεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς και της περιφέρειας." 

Αυτά αναφέρονται στην ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου προς τον υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά τη Γενική Συνέλευση των μελών του στις 20/03/2015. Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι δίδεται ιδιαίτερη έμφαση "στην κατάργηση των διατάξεων που επιτρέπουν την κατοχή πολλαπλών αδειών δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας αλυσίδων (καρτέλ) και μονοπωλιακών καταστάσεων. Όπως επίσης την επιστροφή στην κανονικότητα του ωραρίου στις 40 ώρες πενθήμερης εργάσιμης εβδομάδας (ως βάση) και της ρύθμισης των εφημεριών και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής από τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο και την έγκριση της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας."

Τέλος, ο Φ.Σ. Κιλκίς δηλώνει ότι συμφωνεί "με το σύνολο των θέσεων που διατύπωσε τελευταία το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και καλείται να εγκρίνει η Γ.Σ" και καλεί το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό να τηρήσουν τις μέχρι τώρα εξαγγελίες τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση