Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Έξαλλος ο Βορίδης με τους διοικητές του ΕΣΥ

23/7/2014 9:09:56 πμ
Έδωσε αυστηρή εντολή να εφαρμοστεί ο νόμος και να γίνουν οι αξιολογήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αυστηρή εντολή να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης έδωσε χθες στους διοικητές του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και κάλεσε όποιον δεν μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο να… παραιτηθεί! Επανέλαβε ότι η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις και ανακοίνωσε ότι και οι διοικητές θα αξιολογηθούν.


 

«Υποχρέωση της διοικήσεως είναι να εφαρμόσει το νόμο. Δεν μπορώ να λαμβάνω χαρτιά από διοικήσεις που να μου εξηγούν γιατί δεν θα εφαρμόσουν το νόμο. Αυτά τα χαρτιά δεν υπάρχουν. Εάν οι διοικήσεις θεωρούν ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο, παρακαλώ μαζί με τις παρατηρήσεις τους γιατί δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο και την παραίτησή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης απευθυνόμενους στους διοικητές.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο υπουργός, σε περίπτωση «κακής βαθμολογίας» το μόνο μέτρο που μπορεί να επιβληθεί σε έναν εργαζόμενο θα είναι μέτρο «βελτιώσεώς του». Ζήτησε από τους διοικητές να διαβάσουν το νόμο για την αξιολόγηση και να του υποδείξουν «σε ποιο άρθρο, σε ποια παράγραφο, σε ποια διάταξη υπάρχει ως κύρωση ότι αν κάποιος μπει σε αυτό το 15% που είναι λιγότερο καλοί, αυτός απολύεται; Πουθενά».

 


Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «δεν έχει πια ποσοτικούς στόχους η χώρα. Οι στόχοι των προγραμμάτων κινητικότητας, διαθεσιμότητας και εξόδου εκπληρώνονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο ήρθε και ολοκληρώνεται σε εφαρμογή το 2014. Ποιοι είναι οι ποσοτικοί στόχοι για το 2015; Απάντηση: δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι».


Αξιολόγηση θα ισχύσει και για τους διοικητές των νοσοκομείων, οι οποίοι θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας με συγκεκριμένους στόχους. Όπως είπε ο κ. Βορίδης, «θα συναφθεί μεταξύ των διοικήσεων των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών. Είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο οι διοικητές, οι υποδιοικητές, οι ειδικοί σύμβουλοι των νοσοκομείων αποδέχονται την αξιολόγησή τους από τις υγειονομικές περιφέρειες».


Πηγή: Healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων
«Το δίκτυο διανομής πάσχει» δηλώνει ο πρόεδρος, Μ. Γιαννάκος






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη