Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έτος Στοματικής Υγείας το 2024

20/3/2024 9:55:46 μμ
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καλωσορίζουν το φετινό έτος αφιερωμένο στη στοματική υγεία, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, που εορτάζεται στις 20 Μαρτίου. Στόχος της καθιέρωσης του 2024 ως Έτους Στοματικής Υγείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της στοματικής υγείας και η προσπάθεια υιοθέτησης μιας πρότυπης φροντίδας για τη στοματική κοιλότητα. 


Το μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Έτος Στοματικής Υγείας είναι «γεια στο στόμα σου!» και αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία και τα οφέλη της πρόληψης για τη στοματική υγεία καθΆ όλη τη διάρκεια της ζωής.


Παράλληλα, η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας του 2024 είναι η πρώτη για την επόμενη τριετία εκστρατεία που θα φέρει τον ενιαίο κεντρικό τίτλο «Ένα χαρούμενο στόμα είναι… ένα χαρούμενο σώμα». Το μήνυμα αποτελεί ένα κάλεσμα ενδυνάμωσης για ανάληψη δράσης, ώστε οι άνθρωποι να ενημερωθούν λεπτομερώς σχετικά με τη σημασία της στοματικής φροντίδας και να εκτιμήσουν την ιδιαίτερη αξία της πρόληψης.


«ΚαθΆ όλη τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν σημαντικές δράσεις που έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και την εμπέδωση ότι η στοματική υγεία είναι κρίσιμη για τη γενική υγεία και την ποιότητα της ζωής. Παράλληλα προσδοκούμε οι δράσεις αυτές να αποτελέσουν και τον μοχλό πίεσης προς την Πολιτεία, ώστε να χρηματοδοτήσει στο μέτρο του δυνατού τη φροντίδα της στοματικής υγείας για τον πληθυσμό», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους