Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΕΟΠΥY: Ψάχνει λεφτά για να πληρώσει τους παρόχους υγείας

4/9/2015 9:10:50 πμ
Μέρα με τη μέρα στεγνώνει από ρευστό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


SOS για τα οικονομικά του, εκπέμπει για πρώτη φορά εδώ και καιρό η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους παρόχους υγείας.
Λίγο πριν τις εκλογές ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός στεγνώνει από ρευστό, καθώς τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν καταθέσει εδώ και μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές.
Υπολογίζεται ότι για την τριετία δεν έχουν κατατεθεί 1,5 δισ ευρώ και για την τρέχουσα χρονιά περί τα 800 εκατ. ευρώ με συνέπεια ο Οργανισμός με την σειρά του, να μην μπορεί να φανεί συνεπής στους παρόχους υγείας.

Το μείζον αυτό θέμα τέθηκε επί τάπητος στην διάρκεια συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Φ και του Σ.Φ.Ε.Ε. με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Θάνο Δημόπουλο. Ο κ. Δημόπουλος τόνισε προς τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, ότι επιχειρεί να βρει κονδύλιο από το υπουργείο Οικονομικών για να στηρίξει τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι πριν δύο ημέρες, ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλης Βλασταράκος μίλησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντό, ενώ συζήτησε το θέμα και με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Δημόπουλο.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κατά τη συνεδρίαση στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων αναφορικά με το ύψος των εισφορών που έχουν εισπραχθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης για λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και δεν του έχουν αποδοθεί,οι οποίες ανέρχονται στα 800 εκ.€ για το έτος 2015 (έως τον μήνα Ιούλιο) και συνολικά σε 1,5 δις € για τα τρία έτη λειτουργίας του Οργανισμού (2012 -2015), εκφράζει την έντονη ανησυχία του.

Η προκαλούμενη υστέρηση στα έσοδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδυναμία πληρωμών και θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παρόχων υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των οφειλόμενων εισφορών προκειμένου να συνεχιστεί η τακτικότητα στην αποπληρωμή των παρόχων υγείας και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή