Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΕΟΠΥΥ: Διαγωνισμός για την ταχυμεταφορά των ΦΥΚ από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια

17/7/2015 1:19:52 μμ
Υπηρεσίες ταχυμεταφορών για τη μεταφορά των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προς τις υπηρεσίες της επαρχίας και αντίστροφα ζητά ο Οργανισμός.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ειδικότερα η διοίκηση του Οργανισμού προκήρυξε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για να «μπει» φρένο στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού οι οποίοι αδυνατούν να προμηθευτούν τα πολύτιμα για αυτούς φάρμακα. Όπως αναφέρεται στο διαγωνισμό η παράδοση των φαρμάκων θα πρέπει να γίνεται εντός του 24ωρου.

Επίσης ο ΕΟΠΥΥ κρούει το κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας στους επίδοξους ταχυμεταφορείς ότι «τα περισσότερα φάρμακα που αποστέλλονται είναι σε ενέσιμη μορφή οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο χειρισμό των δεμάτων λόγω ευθραυστότητας.

Μάλιστα ο Οργανισμός βάζει τη ρήτρα ότι σε "περίπτωση καταστροφής ή απώλειας κάποιου κιβωτίου ή καταστροφής του περιεχομένου λόγω ακατάλληλης θερμοκρασίας υπαιτιότητας της εταιρείας, ως ποινική ρήτρα ορίζεται η αποζημίωση στο 100% της αξίας των φαρμάκων".

Όπως επισημαίνεται ότι «εάν η ανωτέρω καταστροφή ή απώλεια ή αλλοίωση του περιεχομένου λόγω ακατάλληλης θερμοκρασίας, προκύπτει από την μη παράδοση των φαρμάκων εντός 24ώρου, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 20% (δηλαδή η απόδοση 100 % της αξίας των περιεχομένων φαρμάκων συν 20%) για κάθε 24ωρο καθυστέρησης.


Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή