Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τους μαθητές που επιστρέφουν στα θρανία

7/1/2024 4:45:14 μμ
Ώστε να περιοριστεί η μετάδοση αναπνευστικών λοιμώξεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε λίστα οδηγιών για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού στο σχολικό περιβάλλον σε μια περίοδο που κυριολεκτικά ένας στους δύο εμφανίζει κάποια λοίμωξη. Σύμφωνα με την υγειονομική αρχή, για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης συνιστάται η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό:


Τακτικό πλύσιμο των χεριών: Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (με σαπούνι και νερό), πριν και μετά την προετοιμασία ή τη χορήγηση γεύματος, το γεύμα και τη χρήση της τουαλέτας. Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μίας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων. Εναλλακτικά, συνιστάται η 

εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.


Αερισμός των χώρων: Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συνιστάται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού. Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).


Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων: Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό. Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.


Σε συμπτώματα λοίμωξης: Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο, όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συνιστάται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα. Η παραμονή στο σπίτι συνιστάται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους