Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εντυπωσιασμένος με την ελληνική κυβέρνηση ο Γερμανός υπ. Υγείας

28/4/2014 2:42:13 μμ
Σημαντική η βοήθεια της Γερμανίας, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται τελευταίο διάστημα στον τομέα της Υγείας και στη μεγάλη συμβολή της Γερμανίας στον σχεδιασμό τους, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση που είχε με Γερμανό ομόλογό του, κ. Χέρμαν Γκρέχε.

Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο στο περιθώριο της Ατυπης Συνόδου των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με τη βοήθεια της Γερμανίας αυτό το διάστημα κατάφερε να σχεδιαστεί όλο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχονται στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, «ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού Λαού».

«Αυτό δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε, χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα», σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Γκρέχε δήλωσε εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του του ότι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας, χρειάζονται προσπάθειες για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας.

«Υποστηρίζουμε και θέλουμε οι πολίτες να βιώσουν σύντομα αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Συνεργαζόμαστε στενά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει», είπε ο κ. Γκρέχε, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην προσπάθεια να έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και οι ανασφάλιστοι, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Όμως, όπως τόνισε, «αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι φορείς των υπηρεσιών υγείας -τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες, οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι- μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στο να φέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στον πολίτη».

«Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας είναι -κατά την άποψή μας- το πιο σημαντικό από όλα όσα κάνουμε», κατέληξε.



ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ







Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί