Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Εντός Μαΐου το νέο σχέδιο για τη φαρμακευτική περίθαλψη

27/4/2015 10:17:09 πμ
Προβλέπεται «κλειστός» προϋπολογισμός για τα φάρμακα υψηλού κόστους και στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Εντός Μαΐου θα είναι έτοιμο το σχέδιο της φαρμακευτικής πολιτικής και άμεσα θα δημοσιευτούν οι επιτροπές διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ, ενώ το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή που μίλησε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, στη Θεσσαλονίκη.


Ο υπουργός στην ομιλία του επανήλθε στο θέμα των φαρμακοβιομηχανιών που οφείλουν 250 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. «Θα απαιτήσουμε», τόνισε ο υπουργός «τα φάρμακα που καταναλώνονται στην Ελλάδα, να παρασκευάζονται στην Ελλάδα σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες», επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή φαρμάκου και να συμβάλλει έτσι στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στη χώρα μας.


Επίσης ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στο νέο σχέδιο για τη φαρμακευτική περίθαλψη θα προβλέπεται «κλειστός» προϋπολογισμός για τα φάρμακα υψηλού κόστους, με απώτερο στόχο τη μείωση των τιμών στα καινοτόμα φάρμακα και τη σταδιακή μείωση των συμμετοχών των ασφαλισμένων στα φάρμακα.


Ο κ. Κουρουμπλής, τέλος, χαρακτήρισε «λειτουργικό, ποιοτικό και αποτελεσματικό» το νέο δημόσιο σύστημα Υγείας που θα αναπτυχθεί «προσπελάσιμο από όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις». Όπως τόνισε «προχωρούμε άμεσα στη ριζική και οργανωτική επαναθεσμοποίησή του, ξεκινώντας από την επείγουσα ιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη πρόληψη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή