Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Έκπληξη προκαλούν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΠΦΣ

26/6/2017 10:32:23 πμ
Οι βασικοί διεκδικητές έμειναν έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έκπληξη προκάλεσαν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.), εφόσον οι βασικοί διεκδικητές έμειναν έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής πάνω από μια δεκαετία και του Π.Φ.Σ. από το 2014, δεν εξελέγη στο Δ.Σ., αλλά ούτε και ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Μάλιστα ο υποψήφιος που έλαβε τους περισσότερους ψήφους ήταν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος δεν συμμετείχε σε κανέναν από τους δύο μεγάλους συνδυασμούς, αλλά "κατέβαινε" με την «Προοπτική για το Φαρμακείο του Αύριο».

Φαίνεται πως το σώμα των εκλεκτόρων στράφηκε αυτή τη φορά σε νέα πρόσωπα, αναζητώντας τη μεγάλη αλλαγή που θα βγάλει τον κλάδο από το αδιέξοδο των οικονομικο-πολιτικών επεμβάσεων στο επάγγελμα, οι οποίες μέχρι σήμερα θεωρούνται από πολλούς καταστροφικές και απειλητικές για τη βιωσιμότητα των φαρμακείων.

Σύμφωνα με άρθρο του iatronet.gr, ο κύριος Βαλτάς είναι δραστήριος, έχει πολύ καλές σχέσεις στον κλάδο και αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι ότι θα συνεργαστεί με την παράταξη "Ενωτική Συνεργασία", η οποία έχει εκλέξει τρία μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Όσο για τον Κωνσταντίνο Λουράντο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπήρξε κοντά στους συναδέλφους του και μαχόταν δυναμικά για τα συμφέροντά τους. Ακόμα και ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, με τον οποίο συγκρούστηκε έντονα την περίοδο που  ο δεύτερος ήταν υπουργός Υγείας, σε σχόλιο του στο facebook, τον χαρακτήρισε  "ενδιαφέροντα αντίπαλο" που "έχει γράψει ούτως ή άλλως τη δική του ιστορία στο χώρο του, ιστορία που δεν σβήνει από τη χθεσινή ήττα".
Σύμφωνα πάλι με το iatroner.gr, που αξίζει να σημειωθεί, ο Ηλίας Χαλιγιάννης, ο οποίος έλαβε 3 ψήφους (όπως και ο Λουράντος) και εξελέγη με κλήρωση, προσφέρθηκε να παραιτηθεί, προκειμένου τη θέση του να πάρει ο κ. Λουράντος. Ο κ. Λουράντος ωστόσο αρνήθηκε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)