Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Εκλογές Ι.Σ.Α.: Πρώτος και πάλι ο Γ. Πατούλης

14/10/2014 10:39:00 πμ
Εντυπωσιακή η συμμετοχή των γιατρών στις εκλογές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Παρά τη διάσπαση της ΝΔ σε 4ψηφοδέλτια, η νίκη της παράταξης με το χρίσμα της Ν.Δ. και με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργο Πατούλη, της ΔΗΚΙ-ΙΣΑ, είναι καθαρή.

Αν και η ΔΗΚΙ - ΙΣΑ δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, όπως στις προηγούμενες εκλογές του 2011 όταν δηλαδή το ποσοστό της είχε ξεπεράσει το 50%, οι σχεδόν 3.000 ψήφοι που συγκέντρωσε στις εκλογές αυτές, εξασφαλίζουν για την παράταξη του Γιώργου Πατούλη τις 6 από τις 17 έδρες του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε επίσης πολύ μεγάλη νίκη, καθώς υπερδιπλασίασε το ποσοστό του στους γιατρούς, σε ένα από τα πιο ισχυρά προπύργια της Ν.Δ. και έφτασε το 15% εξασφαλίζοντας 3 έδρες.

Ρυθμιστής των εκλογών ο προερχόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Ελευθερίου, πρόεδρος της Ένωσης των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος απέσπασε σχεδόν το 12% των ψήφων και στο νέο Δ.Σ. του ΙΣΑ θα έχει 2 έδρες.

Η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) εμφάνισε ελαφρά μείωση από 6,84% το 2011 πήγε στο 5,67%, ενώ το Ενωτικό Κίνημα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του, από 1,47% ανέβηκε στο 5,33% εξασφαλίζοντας 1 έδρα.

Η παράταξη που πρόκειται στο ΠΑΣΟΚ έχασε σχεδόν το μισό της δύναμής της, όπως και η Ιατρική Συνεργασία (ΔΗΜΑΡ) που πήρε 1,99% όταν το 2011 είχε 5,37%.

Πολύ μεγάλη νίκη κατάφεραν και οι Νέοι Γιατροί που πήραν 3,77 και 1 έδρα στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Τέλος, η παράταξη που υποστηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από 244 γιατρούς, λαμβάνοντας το 2,91% των ψήφων.

Εγγεγραμμένα μέλη στον Ι.Σ.Α. είναι 18.946 και η συμμετοχή των γιατρών, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, έφτασε το 45,69% όταν στις εκλογές του 2011 ήταν 31,12%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 8.319.

Ενδιαφέρον θα έχει από δω και πέρα, οι «συμμαχίες» που πρόκειται να γίνουν για την ανάδειξη του νέου προεδρείου στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Πηγή: onmed.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή