Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εισαγγελική έρευνα για τυχόν εμφάνιση χολέρας στο μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου

20/10/2017 2:47:16 μμ
Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ στις καταγγελίες, παρά το γεγονός ότι τα δείγματα ήταν αρνητικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από ένα άνευ προηγουμένου πόλεμο ανακοινώσεων, μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και του υπουργείου Υγείας, οι καταγγελίες των συνδικαλιστών ότι στα υπόγεια του Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου εντοπίστηκε το δονάκιο της χολέρας, μπαίνουν τελικώς στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.


Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, μετά από σχετικό έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο διευκρινίζεται ότι δεν τεκμηριώνεται η εμφάνιση χολέρας στο μαιευτήριο, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν τυχόν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στο έγγραφό του αυτό, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι, «με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον, κανένα κρούσμα της νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ». Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα της Παρασκευής 20-10-2017, τα νέα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ήταν αρνητικά από τους ελέγχους των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας). "Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη", σημείωνει το αρμόδιο υγειονομικό τμήμα.


Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι με δεκάδες φωτογραφίες από τα υπόγεια του νοσοκομείου αλλά και με έγγραφα από εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους επόπτες δημόσιας υγείας του ίδιου του νοσοκομείου, καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μάλιστα υφίσταται εδώ και μήνες.


Το υπουργείο Υγείας πάντως διαψεύδει το όλο θέμα και με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «το ποτήρι έχει ξεχειλίσει» ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα κινηθεί δικαστικά σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν οι εν λόγω καταγγελίες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους