Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΦΕΧ: Μόνο δια χειρός φαρμακοποιού τα ΜΥΣΥΦΑ

10/6/2015 11:39:00 πμ
Η επίσημη θέση του Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), δεδομένης της επικαιρότητας και της διάστασης την οποία έχει λάβει το θέμα, επιθυμεί να γνωστοποιήσει τη θέση των εταιρειών - μελών του αναφορικά με τη διάθεση των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.

Πάγια θέση του ΕΦΕΧ αποτελεί ότι τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. είναι φαρμακευτικά σκευάσματα και ως εκ τούτου πρέπει να χορηγούνται διά χειρός φαρμακοποιού από νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία και μόνο. Το φαρμακείο, εκ του ρόλου του και της ευρύτατης γεωγραφικής διασποράς, αποτελεί το κατάλληλο σημείο παραλαβής και διάθεσης των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ προς το κοινό. Ο δε φαρμακοποιός βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι ο μόνος κατάλληλος σύμβουλος για την ορθή και ασφαλή χρήση των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. προϊόντων.


Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) στοχεύει στην ανάπτυξη της αυτοφροντίδας στη χώρα ως βασικού μοχλού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σε αυτήν. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει ενεργά την ολοκληρωμένη ενημέρωση και τη συνεχή διεύρυνση της γνώσης των πολιτών για τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η αυτοφροντίδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή