Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ε.Ο.Φ.: Επικίνδυνα σκευάσματα κυκλοφορούν στη χώρα

1/7/2015 10:07:45 πμ
Πρόκειται για προϊόντα που υπόσχονται απώλεια βάρους και εναντίον της στυτικής δυσλειτουργίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Ε.Ο.Φ. ενημερώνει ότι κυκλοφορούν στη χώρα μας επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών σκευάσματα που υπόσχονται απώλεια βάρους και ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, καθώς περιέχουν ουσίες που έχουν αποσυρθεί από το 2010 από την ευρωπαϊκή αγορά «λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας».


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ., μετά από σχετική ενημέρωση των αρχών της Δανίας, τα προϊόντα 5x5 Extreme και Swasti-100 περιέχουν δραστικές ουσίες φαρμακολογικά ανάλογες της sildenafil, χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους.

 


Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό».

Επίσης: «διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα Li Da, Lose Weight Coffee, Perfect Slim USA και Slim-Vie που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη».

 


Ο Ε.Ο.Φ., όπως πάντα, εφιστά τη προσοχή των καταναλωτών και συνιστά σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Ηλίας Γραμματικάκης, Φαρμακοποιός (MPharm)






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους