Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δεκάδες ασθενείς δεν βρίσκουν Μονάδα Εντατικής

19/1/2015 2:38:29 μμ
Τραγική επιστολή των γιατρών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Κατεπείγουσα επιστολή από τους νοσοκομειακούς γιατρούς προς τον Μάκη Βορίδη για τις ελλείψεις σε διαθέσιμες μονάδες εντατικής θεραπείας.

Όπως σημειώνουν οι γιατροί, τις τελευταίες μέρες πολλές δεκάδες συνάνθρωποί μας, βαρέως πάσχοντες ασθενείς, παραμένουν διασωληνωμένοι σε φορητούς αναπνευστήρες σε κοινούς θαλάμους των νοσοκομείων Αττικής, εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Το δραματικό αυτό πρόβλημα που απειλεί άμεσα δεκάδες ανθρώπινες ζωές, οφείλεται στη μη ύπαρξη διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι (τους οποίους απευχόμαστε) για βαριά κρούσματα γρίπης αυτή την περίοδο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

"Επισημαίνουμε ότι η ΕΙΝΑΠ κατΆ επανάληψη και επιτακτικά έχει έγκαιρα τονίσει το πρόβλημα και έχει απαιτήσει λύση που, δυστυχώς, δεν έχει δοθεί από την Πολιτεία. Θεωρούμε τελείως απαράδεκτο στον 21ο αιώνα, βαρέως πάσχοντες ασθενείς που περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ στη λίστα του ΕΚΑ να έχουν ως μοναδική ελπίδα να καταλήξει κάποιος άλλος από τους ήδη νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, για να πάρουν τη θέση του. Να επικρατεί δηλαδή «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Καλούμε τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αμέσως να παρατήσουν οτιδήποτε άλλο κάνουν αυτές τις μέρες και να δώσουν επειγόντως λύσεις στο πρόβλημα.

Καλούμε επίσης όλο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και τα ΜΜΕ, να αναδείξουν άμεσα, σήμερα, το κατεπείγον αυτό θέμα, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω όλων", σημειώνει το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων
Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»