Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Δείτε ποια φάρμακα διέκοψαν οι ασθενείς εξαιτίας της κρίσης

7/4/2015 3:32:32 μμ
Καμπανάκι από τους καρδιολόγους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Η οικονομική κρίση οδήγησε ακόμη περισσότερους ασθενείς και φέτος να διακόψουν τις θεραπείες τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ). Όπως οι ίδιοι οι ασθενείς αναφέρουν τα ποσοστά συμμετοχής για την αγορά φαρμάκων είναι απαγορευτικά πλέον.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από τη μελέτη του ΕΛΙΚΑΡ «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης - Πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου», φέτος εξετάστηκαν 2.734 άτομα και έγινε σύγκριση δεδομένων σε σχέση με το περσινό δείγμα.

Έτσι, ενώ το 2014 το 13% των συμμετεχόντων είχε δηλώσει ότι αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο της υψηλής χοληστερόλης λόγω του υψηλού κόστους συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, φέτος το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 16,5%. Επίσης, το ποσοστό των ασθενών που χαρακτηρίζει «δυσβάσταχτο» το κόστος συμμετοχής στην υπολιπιδαιμική αγωγή διπλασιάστηκε, από 7,8% σε 15,9%.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 30ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας (17 - 18 Απριλίου, Αθήνα), από τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Γεώργιο Ανδρικόπουλο.

«Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν με έμφαση ότι η οικονομική κρίση και οι περιοριστικές πολιτικές στην Υγεία, έχουν δυσμενή επίδραση στην υγεία του πληθυσμού και ειδικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σε μια περίοδο που όλα τα επιστημονικά δεδομένα συνηγορούν στη χρήση της υπολιπιδαιμικής αγωγής για την επίτευξη χαμηλών επιπέδων LDL (κακής) χοληστερόλης, οι Έλληνες ασθενείς, συχνά, στερούνται τη φαρμακευτική τους αγωγή λόγω υψηλού κόστους», υπογράμμισε ο κ. Ανδρικόπουλος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α






Σχετικά άρθρα

«Γίνε φίλος με τον Λύκο»
Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου
Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση