Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Από σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν σίτιση, επίδομα ενοικίου και ρεύμα

20/4/2015 10:58:43 πμ
Προθεσμία ενός μήνα έχουν οι δικαιούχοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους πληρούν τα κριτήρια και δικαιούνται να λάβουν τις προβλεπόμενες από το νόμο παροχές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.




Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις τόσο για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας όσο και για την χορήγηση επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Η υποβολή των αιτήσεων, σημειώνεται, θα διαρκέσει ένα μήνα- μέχρι τις 20 Μαΐου 2015- ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε μόνοι τους από το σπίτι, είτε από ένα ΚΕΠ, σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Γι΄αυτό το λόγο άλλωστε, σε κάθε ΚΕΠ θα υπάρχουν πιστοποιημένοι χειριστές ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι οποίοι, εφόσον χρειάζεται, θα βοηθούν τους δικαιούχους στη συμπλήρωση της αίτησής τους.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική αίτηση -η οποία θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αναρτηθεί στη κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (http://www.ypakp.gr/) θα γίνεται με την χρήση των ίδιων κωδικών που χρησιμοποιούν οι δικαιούχοι για πρόσβαση στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»






Σχετικά άρθρα

«Γίνε φίλος με τον Λύκο»
Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου
Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση