Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Αντιμετωπίστε απλά τον πόνο στον αυχένα

30/1/2017 11:32:57 πμ
Ο αυχενικός πόνος δεν σχετίζεται με την ηλικία και μπορεί να αντιμετωπιστεί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο αυχενικός πόνος αποτελεί την 3η αιτία χρόνιου πόσου παγκοσμίως, προκαλείται από διάφορους λόγους αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί, σε αντίθεση από την κοινή αντίληψη των πασχόντων ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό.


 

Με αφορμή μια έρευνα της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Ένωσης (AOA) που διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών των ΗΠΑ πιστεύει ότι αυχενικός πόνος σχετίζεται με την ηλικία, άρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, ο φυσιοθεραπευτής-χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς μάς ενημερώνει ότι υπάρχουν τρόποι για να ανακουφιστούν όσοι υποφέρουν:

 

  1. Καλή στάση σώματος: Αν η πλάτη είναι σε όρθια και ευθυγραμμισμένη θέση (οι ώμοι είναι σε ευθεία γραμμή με τους γοφούς και τα αυτιά σε ευθεία γραμμή με τους ώμους), τότε οι μύες θα κρατήσουν το κεφάλι στη σωστή θέση και ο πόνος θα περιοριστεί.
  2. Συγκεκριμένες ασκήσεις: Με αργές και απαλές κινήσεις γείρετε το κεφάλι από αριστερά προς τα δεξιά και παραμείνετε εκεί για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αντίστροφα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το χέρι σας πάνω στο κεφάλι σας και τεντώστε το λαιμό προς τον κάθε ώμο. Εάν αισθάνεστε αυξημένο πόνο ή μούδιασμα, σταματήστε την άσκηση.
  3. Ζεστά ή κρύα επιθέματα: Καθίστε αναπαυτικά και τοποθετήστε ζεστά ή κρύα επιθέματα (κομπρέσες) στον αυχένα για περίπου 10-20 λεπτά τη φορά, 4-6 φορές την ημέρα. Η ζέστη προσφέρει χαλάρωση των μυών, ενώ το κρύο ανακουφίζει από τον πόνο.
  4. Φαρμακευτική αγωγή: Αν η κατάσταση δεν βελτιώνεται, επισκεφτείτε τον γιατρό και ακολουθήστε την αγωγή και τις συμβουλές του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους