Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αχ. Κοντοπάνος: Πολλά τα ερωτήματα για την κατΆ οίκον αποστολή ΦΥΚ

7/4/2024 10:10:57 μμ
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τριχωνίδας εκφράζει τις επιφυλάξεις του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τους προβληματισμούς του σχετικά με την κατΆ οίκον αποστολή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στους ασθενείς εκφράζει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος στην τοπική εφημερίδα «Συνείδηση».


«Είναι φάρμακα για σοβαρές ασθένειες και είμαι πολύ επιφυλακτικός για το αν η διακίνησή τους θα γίνεται με το σωστό τρόπο. Ανακύπτουν πολλά ερωτήματα όπως το ποιος θα είναι αυτός που θα παραδώσει τα φάρμακα αυτά και σε ποιον; Επίσης, οι συνθήκες φύλαξης των φαρμάκων πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένες», σημειώνει ο ίδιος και εξηγεί: «Πολλά εκ των φαρμάκων αυτών είναι προϊόντα ψυγείου και δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν κάποιος πάει στο σπίτι του ασθενούς και δεν βρει τον ίδιο ή κάποιον άλλο για να τα παραδώσει. Σε αυτήν την περίπτωση πού θα τα φυλάξει; Είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και αρνητικοί στο να κυκλοφορούν με τον συγκεκριμένο τρόπο φάρμακα τέτοιου είδους σε υψηλές θερμοκρασίες που θα υπάρχουν από εδώ και στο εξής». 


Ο Αχ. Κοντοπάνος σχολίασε επίσης ότι πρόκειται για φάρμακα που εκτός από ευαίσθητα είναι και εξαιρετικά ακριβά, καθώς μπορεί να κοστίζουν από 500 ευρώ μέχρι και 10.000 ευρώ και δεν διακινούνται στους ασθενείς μέσω των φαρμακείων της κοινότητας. «Δεν γνωρίζω αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις φύλαξης και μεταφοράς των φαρμάκων αυτών οι εταιρείες courier», τόνισε, προσθέτοντας πως οι φαρμακοποιοί παρακολουθούν στενά το ζήτημα για το πώς θα κυλίσει «διότι είναι σοβαρό και σημαντικό», όπως ανέφερε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μηδαμινά τα αποθέματα στο Αγρίνιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο Φ.Σ. Τριχωνίδας
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τριχωνίδας σχολιάζει στο f.daily πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που βγήκαν στο φως






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση