Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Α. Γεωργιάδης: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει ωφεληθεί από το επενδυτικό clawback

8/1/2024 9:44:22 μμ
Ο υπ. Υγείας μίλησε για τις προοπτικές γύρω από την ανάπτυξή της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις προσεχείς προκλήσεις του υπ. Υγείας αναφέρθηκε ο  Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το επενδυτικό clawback και τις προοπτικές γύρω από την ανάπτυξη των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών.


Σημείωσε πως η φαρμακοβιομηχανία ήδη έχει ωφεληθεί από την εφαρμογή του επενδυτικού clawback, με νόμο που έφερε ο ίδιος ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Σεπτέμβριο του 2019. «Είναι ο νόμος μέσω του οποίου έγινε και η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, λέω ένα παράδειγμα», τόνισε.


Πρόσθεσε δε πως «στηρίζουμε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Το 1 ευρώ που δαπανάται εκεί επιστρέφει 3 ευρώ στην ελληνική οικονομία, έχει μεγάλο πολλαπλασιαστή. Έχουν πολύ μεγάλες εξαγωγές οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Η Pharmathen κυρίως εξάγει, η Demo κυρίως εξάγει, η ELPEN κυρίως εξάγει. Μιλάμε για επιχειρήσεις που εξάγουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό σε πάνω από 100 χώρες στον κόσμο. Το ελληνικό φάρμακο να ξέρετε έχει πολύ καλή φήμη στο εξωτερικό. Και ασφαλώς και τους υποστηρίζουμε».

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα δομήσει κοινωνικές κατοικίες

Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα εύρεσης κατοικιών για τους γιατρούς που επιθυμούν να προσληφθούν σε τουριστικές περιοχές, ο υπ. Υγείας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο υπουργείο Εργασίας είχε ετοιμαστεί από τη ΔΥΠΑ ένα σχέδιο για να φτιαχτούν κοινωνικές κατοικίες σε νησιά. Το σχέδιο αυτό θα συνεχιστεί, καθώς το υποστηρίζει και ο Πρωθυπουργός, τόνισε και συμπλήρωσε: «Σε επιβαρυμένα νησιά θα γίνουν κατοικίες μέσω της ΔΥΠΑ όπου θα έχουν πάρα πολύ χαμηλά ενοίκια για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους εκπαιδευτικούς».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο