Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


7 συστάσεις για την ανταπόκριση των φαρμακοποιών σε φυσικές καταστροφές

9/10/2023 8:06:43 μμ
Ανανεώνει τη στρατηγική της η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) δημοσιεύει επτά συστάσεις προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους και ακαδημαϊκά ιδρύματα προκειμένου οι φαρμακοποιοί να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση φυσικών καταστροφών ή άλλων επείγουσων καταστάσεων. Μεταξύ αυτών είναι η ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου ανταπόκρισης, με βάση μελέτες στη φαρμακευτική πρακτική, αλλά και η σχετική εκπαίδευση του κλάδου όσον αφορά την ετοιμότητά του σε αυτές τις συνθήκες.


Όπως αναφέρει ο Sylvain Grenier, συμπρόεδρος της Επιτροπής που συνέταξε την εν λόγω έκθεση και πρόεδρος του αρμόδιου τμήματος της FIP, «παράλληλα με τις καταστροφές και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυξάνεται η πολυπλοκότητα και η σοβαρότητα των επιπτώσεων αυτών, λόγω παραγόντων όπως η κλιματική αλλαγή, η ταχεία και χωρίς σχέδιο αστικοποίηση, οι τεχνολογικοί κίνδυνοι και τα ζητήματα δημόσιας υγείας. Οι φαρμακοποιοί παίζουν κρίσιμο ρόλο στην πρόσβαση των πληγέντων σε βασικά φάρμακα και υγειονομικό υλικό και εφόσον υπάρχει σχέδιο, είναι σε θέση να διατηρήσουν αλλά και να αυξήσουν τον επωφελούμενο πληθυσμό». 


Η νέα δήλωση στρατηγικής, που ανανεώνει την παλαιότερη του 2017, δίνει έμφαση στη σημασία του συνεχούς προγραμματισμού και καλεί τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους φορείς να αξιοποιήσουν τους φαρμακοποιούς -σε τοπικό και εθνικό επίπεδο- σε όλα τα στάδια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης: στον περιορισμό του κινδύνου, στην ετοιμότητα, στην ανταπόκριση και στην ανάκαμψη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση