Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Partnering for Patients: Το 1ο Συνέδριο για την ασθενοκεντρική προσέγγιση και στρατηγική

10/5/2021 3:39:00 μμ
Στις 28 Μαΐου 2021 από την Βoussias και το Health Daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το συνέδριο Partnering for Patients οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη της ανάγκης υιοθέτησης μιας ασθενοκεντρικής στρατηγικής και θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το θέμα πέρα από τη θεωρία, στην πράξη.


Γνωρίζουμε πραγματικά τι σημαίνει ενδυνάμωση των ασθενών; Με ποιους τρόπους γίνεται, τι περιλαμβάνει, ποια είναι τα αποτελέσματα που αναμένονται από τους διάφορους ενδιαφερομένους;

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει η Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Κατερίνα Κουτσογιάννη, ενώ σημαντικοί ομιλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου.


Στόχος του συνεδρίου είναι:

  • Να αλλάξει η φύση των συζητήσεων γύρω από τη στρατηγική με επίκεντρο τον ασθενή. Να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών αλλά και ουσιαστικής ανάλυσης των αναγκών των ασθενών, έτσι ώστε όταν αποφασίζονται πρωτοβουλίες και προγράμματα που στοχεύουν να βοηθήσουν όλους τους ασθενείς στο ταξίδι τους καθΆ όλη τη διάρκεια της νόσου, να λαμβάνονται σωστές και στοχευμένες αποφάσεις για την υγεία των ασθενών.
  • Να παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές σε συνεργατικά προγράμματα που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες, όπως: συμμόρφωση στη θεραπεία, πρόληψη, διαχείριση της νόσου, ψυχολογική υποστήριξη και γενικότερα ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, καθώς και ιδέες που μπορούν να παρακινήσουν όλους τους φορείς για την υιοθέτηση μιας πιο ασθενοκεντρικής προσέγγισης.

Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της