Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μείωση έναρξης θεραπειών για ηπατίτιδα C κατά 60% το 2020 σε σχέση με το 2019

29/4/2021 3:08:53 μμ
Σύμφωνα με τον Σπ. Μανωλακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο κοινός στόχος της πλήρους εξάλειψης της Ηπατίτιδας C έως το 2030 αποτέλεσε το επίκεντρο της συζήτησης στο φετινό Summit του Hepatitis B & C Public Policy Association με τίτλο: «Η εξάλειψη του ιού της Ηπατίτιδας C στην Ελλάδα του 2021». 

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Σπήλιου Μανωλακόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, στην εισήγησή του με τίτλο: «Διαχείριση των ιογενών ηπατιτίδων στην Ελλάδα στην εποχή της COVID-19», κατά την οποία τόνισε τη μεγάλη μείωση έναρξης θεραπειών για ηπατίτιδα C κατά 60% το 2020 σε σχέση με το 2019.

Ο Π. Πρεζεράκος, γ.γ Δημόσιας Υγείας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της στρατηγικής του ΠΟΥ για εξάλειψη της ηπατίτιδας C μέχρι το 2030, δεσμεύθηκε ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την HCV θα αποτελέσει μέρος του Νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης και ανέφερε ότι οι πόροι για το εν λόγω εγχείρημα έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Ο Β. Οικονόμου, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι η συστράτευση της χώρας με τις επιταγές του ΠΟΥ για την πλήρη εξάλειψη της νόσου έως το 2030, αποτελεί εκτός από δέσμευση και εθνική ευθύνη. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, έκλεισε το χαιρετισμό του ζητώντας την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τη διεύρυνση συνταγογράφησης της ναλοξόνης, ενός αντιδότου που χορηγείται σε περιστατικά υπερδοσολογίας και δύναται κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή του χρήστη ενδοφλέβιων ουσιών. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσίασε την πλήρη γκάμα των προϊόντων της και τα νέα λανσαρίσματα
Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Plac Control






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση