Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Η προστασία του δέρματος από το κρύο

20/1/2021 4:02:02 μμ
Συμβουλές για τη διατήρηση ενός υγιούς και καλά ενυδατωμένου δέρματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κατακόρυφη πτώση παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η περιβαλλοντική θερμοκρασία στη χώρα μας, με αλλεπάλληλα ψυχρά μέτωπα να την πλήττουν το ένα μετά από το άλλο. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τις χαμηλές θερμοκρασίες γνωρίζουν καλά ότι το δριμύ ψύχος μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στο δέρμα, τόσο στο πρόσωπο και στα άκρα όσο και στο σώμα, όπως ξηρότητα, απολέπιση, μερικές φορές «σκασίματα» και πληγές. 

Μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν τους πελάτες σας για τη διατήρηση ενός υγιούς και καλά ενυδατωμένου δέρματος είναι: 
  1. Να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Το ζεστό νερό μοιάζει με ιδανικό αντίδοτο για το κρύο, αλλά στην πραγματικότητα αφαιρεί από το δέρμα το φυσικό λίπος του. Για να το αποφύγουν να πλένουν τα χέρια και να κάνουν μπάνιο με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό ή, χειρότερα ακόμα, καυτό.
  2. Να προσέξουν τα σαπούνια τους. Αν το δέρμα τους είναι επιρρεπές στην ξηροδερμία το χειμώνα, καλό είναι να το καθαρίζουν με μη-ερεθιστικά καθαριστικά ή ακόμα και καθαριστικά προϊόντα χωρίς σαπούνι. Τα προϊόντα αυτά φέρουν την επισήμανση non-soap και αποτελούνται από ήπια συστατικά. Περιέχουν επίσης ελάχιστα αρώματα, με αποτέλεσμα να μην ερεθίζουν το δέρμα.
  3. Να αλλάξουν την υδατική τους. Το δέρμα χρειάζεται εντατική ενυδάτωση τον χειμώνα για να διατηρηθεί υγιές. Ωστόσο όλες οι υδατικές κρέμες και λοσιόν δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές. Τον χειμώνα είναι πιο αποδοτικές οι πιο ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες. Αν όμως έχουν ευαίσθητο δέρμα, να επιλέγουν μια υδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή λανολίνη. Να αλείφουν το δέρμα τους με την κρέμα αμέσως μόλις πλυθούν.
  4. Να προστατεύονται από τα στοιχεία της φύσης. Ο άνεμος, το ψύχος και ο ήλιος είναι εχθροί του δέρματος. Όταν φυσάει αέρας, να βάζουν στα χείλη πολύ λιπαρό lip balm και στο δέρμα του προσώπου κεραμίδια (ceramides), ένα είδος σύνθετων λιπιδίων. Πρέπει να υπάρχει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Ακόμα κι όταν έχει συννεφιά, ένα μέρος της φθάνει έως την επιφάνεια της γης, απλώς δεν είναι ορατή.
  5. Να μην φορούν κατάσαρκα μάλλινα ρούχα. Μπορεί να είναι ζεστά, αλλά προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα. Προτιμότερο είναι να φορούν πρώτα ένα ρούχο από φιλικό προς το δέρμα υλικό (π.χ. βαμβάκι) και ύστερα τα μάλλινα. 
  6. Να φροντίσουν τις δερματοπάθειές τους. Αν έχουν ακμή, να αποφύγουν τα λιπαρά, φαγεσωρογόνα καλλυντικά για το δέρμα. Αν πάσχουν από ψωρίαση ή έκζεμα, να αποφύγουν τις κρέμες με αρώματα και συντηρητικά.
  7. Να μειώσουν την απολέπιση. Αν το δέρμα τους είναι ξηρό, καλό είναι να μην κάνουν απολέπιση για λίγο καιρό, διότι ήδη ο φυσικός φραγμός του δέρματος έχει υπονομευθεί εξαιτίας της ξηρότητας και του κρύου. Αν, όμως, το δέρμα τους είναι καλά ενυδατωμένο, μπορούν να κάνουν απολέπιση, αλλά πιο αραιά απ' ό,τι το καλοκαίρι. Μία φορά την εβδομάδα είναι υπεραρκετή και πρέπει αμέσως μετά να γίνεται καλή ενυδάτωση.
Να θυμάστε ότι τα συμπτώματα του κρύου σε κάποιες περιπτώσεις προκαλούν έντονο κνησμό που μπορεί να επώδυνος και να οδηγεί σε επιμολύνσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καλύπτει κάθε ανάγκη της καθημερινής βρεφικής φροντίδας
Προλαμβάνει, περιποιείται, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του Διαβητικού Ποδιού






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής