Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia


Τα μυστικά της μακροζωίας!

23/3/2018 11:50:52 πμ
Και πώς η γήρανση σχετίζεται με τον καρκίνο και την άνοια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Σύμφωνα με τα σημερινά ερευνητικά δεδομένα, οι επιστήμονες κατανοούν όλο και περισσότερο το πώς μπορούμε να καθυστερήσουμε τη φθορά του σώματος και του μυαλού μας. Αν το καταφέρουν αυτό, τότε ίσως μπορέσουμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, ή η άνοια και τελικά να καθυστερήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης του σώματος, αλλά και του μυαλού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το σώμα μας συνεχώς δημιουργεί νέα κύτταρα που περιέχουν μιτοχόνδρια και νέα αντίγραφα μιτοχονδριακού DNA. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας που ονομάζεται «αντιγραφή» προκύπτουν λάθη και μεταλλάξεις. Όσο μεγαλώνουμε, αυτά τα λάθη – μεταλλάξεις αυξάνονται στο μιτοχονδριακό DNA με αποτέλεσμα να παράγουν λιγότερη ενέργεια και έτσι να γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες.


Επομένως, αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τα λάθη στο μιτοχονδριακό DNA, ίσως καταφέρουμε να δώσουμε «περισσότερη ζωή» στα χρόνια μας και τελικά να καθυστερήσουμε και την ίδια τη διαδικασία της γήρανσης.


Στο 5ο επεισόδιο της σειράς «AXA Research Fund», ο Greg συναντά δύο ερευνήτριες που υποστηρίζονται από την AXA , τη Μία Κιβιπέλτο, καθηγήτρια Γηριατρικής Επιδημιολογίας στο Τμήμα Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία και την Φραντσέσκα Μπάτζιο, Μοριακή Βιολόγο από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Κολωνίας, προκειμένου να μάθει περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να μείνουμε υγιείς για περισσότερα χρόνια, εστιάζοντας τόσο στη διάρκεια της ζωής, όσο και στη «διάρκεια της υγείας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπό έρευνα δεύτερη ουσία-πρόσμειξη στη βαλσαρτάνη της Zhejiang Huahai


Σχετικά άρθρα

Κ. Ματσιόλης: Η ρευστότητα στα φαρμακεία είναι στο μηδέν
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας μίλησε στη "Θεσσαλία Τηλεόραση"
Η εορταστική ατμόσφαιρα των Best in Pharmacy Awards 2018 σε βίντεο!
Δείτε στιγμιότυπα της λαμπερής βραδιάς από την απονομή των βραβείων
Αύξηση 5-10% στις τιμές μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην Κύπρο
Αντιδρούν οι Κύπριοι ασθενείς
Βίντεο ντοκουμέντο από κλοπή φαρμακείου
Σε έξαρση οι κλοπές στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο χρόνο