Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Προσοχή στις παράνομες επιγραφές "Παραφαρμακεία"

26/2/2019 2:58:23 μμ
Καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους να ενεργούν αμεσότερα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το πρόβλημα με τις παράνομες επιγραφές «Παραφαρμακείων» σε καταστήματα πώλησης παραφαρμακευτικών προϊόντων αλλά και «Κτηνιατρικών Φαρμακείων» σε καταστήματα πώλησης κτηνιατρικών προϊόντων, επαναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).


Όπως αναφέρει, η πρακτική αυτή εντοπίζεται κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά πρόκειται για ξεκάθαρη αντιποίηση του έργου του φαρμακοποιού και παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.


Καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους να ενεργούν άμεσα και να ενημερώνουν τον ΠΦΣ, να κάνουν σχετική αναφορά στις κατά τόπον αρμόδιες Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων και στον ΕΟΦ, προκειμένου να επιβάλλονται οι δέουσες κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι η αναφορά θα πρέπει να περιλαμβάνει και αποδεικτικό υλικό (φωτογραφίες, αποδείξεις λιανικής πώλησης).


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 4512/2018-ΦΕΚ Α΄ 5), απαγορεύεται ρητώς η χρήση και εμπορική εκμετάλλευση της λέξης «φαρμακείο» (αυτούσια ή των παραγώγων της) σε οποιαδήποτε γλώσσα και β) του σταυρού πράσινου χρώματος, από οποιαδήποτε επιχείρηση, πλην των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων.


Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν αφαίρεση των παράνομων επιγραφών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, σε περίπτωση υποτροπής 30.000 ευρώ, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΦ.


Σημειώνεται τέλος ότι ο ΠΦΣ έχει λάβει σχετικές ενημερώσεις από Φαρμακευτικούς Συλλόγους (π.χ. Ηρακλείου, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Πιερίας, Χίου κ.α.) και έχει επιληφθεί περιπτώσεων παραβίασης του νόμου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Medical Aesthetic Business Summit at COSTA NAVARINO
Μια B2B συνάντηση που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χώρο της Ιατρικής Αισθητικής
ΠΦΣ: Χάος με τα τιμολόγια των εγγραφών στον προσωπικό γιατρό
Τι ζήτησε ο Σύλλογος από την ΚΜΕΣ και την ΗΔΙΚΑ