Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Νέα παρτίδα 700 χιλιάδων αντιγριπικών εμβολίων τις προσεχείς ημέρες
Σύμφωνα με τον Θ. Παπαθανάση, οι ελλείψεις τους παραμένουν πρόβλημα για τα φαρμακεία
ΦΥΚ: Η διανομή τους από τα φαρμακεία επεκτείνεται και για τα φάρμακα αυτοάνοσων παθήσεων
Ανακοίνωση από τη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Προκλήσεις στην αποθήκευση, μεταφορά και διανομή των υπό ανάπτυξη mRNA εμβολίων για την COVID-19
Δρ Έλενα Μουρελάτου, Λέκτορας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σκληρό μήνυμα Λουράντου για τις επικείμενες εκλογές

23/9/2013 8:46:44 πμ
30/11 οι Εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΜε αφορμή την προκήρυξη των εκλογών του ΦΣΑ για το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου 2013, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Λουράντος καλεί τα μέλη να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους "με τη λογική της συλλογικότητας και όχι του ατομικού συμφέροντος και της... φιλικής διάθεσης", ώστε τα λάθη του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα, γιατί… "δεν υπάρχει άλλη λύση".


"Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε σοβαρές εκτιμήσεις και σε σωστές αποφάσεις. Το πλήγμα που υπέστη η συλλογικότητα και η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου δεν προήλθε μόνο από τα μνημόνια, την κυβερνητική πολιτική ή την προπαγανδιστική τακτική των Μ.Μ.Ε., αλλά και από εμάς τους ίδιους... Ο κλάδος βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει την απόλυτη διαστρωμάτωση, η οποία καλλιεργείται και μεγεθύνεται από την τάση που πηγάζει από την ρήση: «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Η επικράτηση του «κανιβαλισμού» είναι πλέον θέμα χρόνου...", γράφει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους φαρμακοποιούς.


Συνεχίζει δε υπενθυμίζοντας τα κακώς κείμενα ορισμένων σημερινών εκπροσώπων, ως παραδείγματα προς αποφυγήν για τους επόμενους:

"Το τελευταίο διάστημα είδαμε τους εκπροσώπους μας να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα προσωπικά τους και άλλα συμφέροντα και λιγότερο για το συλλογικό. Είδαμε εκπροσώπους μας να μην ανταποκρίνονται σε αυτό που σημαίνει η λέξη «εκπρόσωπος», αλλά τουναντίον να δηλώνουν στις γενικές συνελεύσεις ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν παρά μόνο τον... εαυτόν τους. Είδαμε εκλέκτορες του συλλόγου μας και όχι μόνο... άλλα να ψηφίζουν στις γενικές τους συνελεύσεις συντασσόμενοι με την κοινή γραμμή της πλειοψηφίας και άλλα να ψηφίζουν στον Πανελλήνιο συντασσόμενοι με την στενή κομματική τους γραμμή! Είδαμε εκπροσώπους μας να παίρνουν θέση για ζητήματα που αφορούν το μέλλον μας και την εξέλιξη του κλάδου, όταν οι ίδιοι όχι μόνο δεν έχουν καμία επαφή με την εξέλιξη και το μέλλον, αλλά όταν ακούνε για... «ποντίκι» στον υπολογιστή ψάχνουν για... «γάτα»!

Έτσι ο κλάδος δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί επάξια, ούτε και να αναδείξει νέους συναδέλφους που θα οδηγήσουν το «καράβι» σε ασφαλές κατά το δυνατόν λιμάνι. Δεν μπορεί να συσπειρωθεί και να πολεμήσει για το «συλλογικό» συμφέρον, διότι εξουσία που δεν εμπνέει, δεν μπορεί να ηγηθεί κανενός αγώνα..."


Τα μέλη του ΦΣΑ θα κληθούν να αναδείξουν με την ψήφο τους εκπροσώπους τους για την προσεχή τριετία και στο Φ.Σ.Α. αλλά και στον Π.Φ.Σ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε δεύτερη ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται πως τα φαρμακεία θα λειτουργούν 9:00-17:00
Αδιανόητη χαρακτηρίζει την απαγόρευση ο πρόεδρος του ΦΣΑ


Σχετικά άρθρα

Νέα παρτίδα 700 χιλιάδων αντιγριπικών εμβολίων τις προσεχείς ημέρες
Σύμφωνα με τον Θ. Παπαθανάση, οι ελλείψεις τους παραμένουν πρόβλημα για τα φαρμακεία
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: Live εκπαιδευτικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς
Και τα δεδομένα των ΜΣΑΦ και της Ιβουπροφαίνης στη νόσο Covid-19
Φαρμακεία: Αυξήθηκαν πάνω από 40% οι πωλήσεις εμβολίων
Τις πρώτες βδομάδες του Οκτωβρίου