Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται 1100 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού



Στην τελική ευθεία μπαίνουν από ότι φαίνεται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ. Ωστόσο από τις 4.500 μόνιμες θέσεις που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση τελικά, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνουν μόνο οι 1100.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού υγείας, Π. Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χ. Βερναδάκη.

Πάντως ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί ο τρόπος πρόληψης του προσωπικού που θα καλύψει τις κενές θέσεις στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και μονάδες του ΠΕΔΥ. Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι δυο είτε μέσω ΑΣΕΠ είτε να ακολουθηθεί η διαδικασία επιλογής από τους επικουρικούς καταλόγους.

Να σημειωθεί εδώ ότι προτεραιότητα στις ειδικότητες έχουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και ακολουθούν το παραϊατρικό προσωπικό και οι διοικητικοί.

2.000 εποχικό προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ


Ταυτόχρονα με το μόνιμο προσωπικό θα τρέξει και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2000 ατόμων με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου της Υγείας.

Οι εν λόγω προσλήψεις θα γίνουν μέσω εξειδικευμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αφορούν 24μηνες συμβάσεις απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Οι θέσεις αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Όσοι προσληφθούν θα καλύψουν θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΠΥΥ.
ΠροηγούμενοΕπόμενο