Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ξεκινάει άμεσα την περιοδεία του ένας κινητός μαστογράφος!



«Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι πλέον ένα αναπόδραστο τμήμα της σύγχρονης εταιρικής ζωής» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) στην ουσία πρέπει να αφήνει διακριτικά και με αξιοπρέπεια μια εταιρεία το ίχνος της στον κόσμο με έργα δημιουργικής πνοής αλλά και ουσίας για τη χώρα και με τη δραστηριότητά της να δίνει ελπίδα στους σύγχρονους πολίτες της.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) και η ELPEN

Για πρώτη φορά ανακοινώνεται η νέα δράση της εταιρείας ELPEN στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: η συνεργασία της με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που έχει στόχο τη δυναμική στήριξη του προγράμματος πανελλήνιας εμβέλειας για την ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η εν λόγω σύμπραξη αφορά στην κάλυψη των εξόδων επαναλειτουργίας της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ε.Α.Ε. για την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση, δωρεάν εξέταση και πραγματοποίηση μαστογραφιών στο γυναικείο πληθυσμό.


Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα και θα διατρέξει ολόκληρο το έτος 2016, θα περιλαμβάνει ενημερωτικές δραστηριότητες, παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, ανάπτυξη δράσεων σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη και άλλες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για ιατρούς και φαρμακοποιούς (κινητός μαστογράφος εν δράσει).

 


Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, ώστε να μπει σε κάθε σπίτι της χώρας, να αφορά κάθε Ελληνίδα και την οικογένειά της...

 


Όπως τονίζει στην ομιλία του ο κ. Ιωαννίδης, η ELPEN δεν αναπτύσσει δραστηριότητα στην παραγωγή ή προώθηση ογκολογικών φαρμάκων, γεγονός που δηλώνει εμφαντικά τον ειλικρινή κοινωνικό προσανατολισμό της εταιρείας.

Λοιπές δράσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ELPEN

  • «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία»: Πρόσφατα ολοκλήρωσε, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Οργανισμό «?γονη Γραμμή Γόνιμη», το «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία» σε 7 ακριτικά νησιά του Αιγαίου, 10 χωριά του Νομού Έβρου και 8 χωριά του Νομού Ιωαννίνων: 370 μαθητές της Ε & ΣΤ? Δημοτικού από 25 Δημοτικά σχολεία στις πλέον ακριτικές περιοχές της Ελλάδας έλαβαν τις γνώσεις βασικών αρχών Πρώτων Βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων, μαθαίνοντας να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά και να προλάβουν ατυχήματα.
  • Στο ίδιο πλαίσιο και εκτός προγράμματος ήταν η βιβλιοθήκη στο διθέσιο Δημοτικό Κουφονησίων.
  • Ομάδα Αιγαίου: Εδώ και 15 χρόνια η ELPEN βρίσκεται κοντά στην Ομάδα Αιγαίου. Μετά τη δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, τη χρηματοδότηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα, την υδροδότηση της Κεραμειδούς και την προσφορά εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού υλικού για τα σχολεία των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου, στο φετινό (21ο) Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου (7-18 Μαΐου 2015), η εταιρεία προσέφερε τον εξοπλισμό του αγροτικού ιατρείου στην Αστυπάλαια με ιατρικά μηχανήματα και αναλώσιμα.
  • Διάζωμα: Το «Διάζωμα» ανοίγει την αγκαλιά του για την προστασία των αρχαίων θεάτρων και την ένταξή τους στην καθημερινότητα της Ελλάδας και η ELPEN υποστηρίζει ενεργά περισσότερο από 10 χρόνια το μεγάλο πολιτιστικό του έργο.
  • Στο πλευρό του Ολυμπιονίκη Χρήστου Ταμπαξή: Το «χρυσό» παιδί της ELPEN, ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ΑΜΕΑ Χρήστος Ταμπαξής βρίσκεται στην οικογένεια της εταιρείας για έξι χρόνια, συμμετέχοντας στην Ατλάντα το 1996, στο Σύδνεϋ το 2000, στην Αθήνα το 2004, στο Πεκίνο το 2008 και το Λονδίνο 2012.