Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Τροπολογία Σοκ: Μεταφέρουν τα χρεή των νοσοκομείων στους Δήμους


Την  έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου δημιουργεί  τροπολογία, η οποία …πέρασε νύκτα από τη Βουλή και μεταφέρει στους προϋπολογισμούς των Δήμων, τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ  Γ. Πατούλη  «ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην Ν-τροπολογία που προωθεί η Κυβέρνηση, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο "Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις" του Υπουργείου Υγείας , στην οποία προβλέπεται να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας ( Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λ.π.)».


Σύμφωνα με τον ΙΣΑ «Η τροπολογία αυτή , που επιχειρείται να περάσει "στα κρυφά" κι ενώ τα μάτια της κοινής γνώμης είναι στραμμένα στις κινητοποιήσεις των αγροτών:


• Αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή Κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

• Αποδεικνύει την ανικανότητά της να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος.

• Επιβεβαιώνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η Κεντρική Κυβέρνηση, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης».


Το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας ουσιαστικά αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών όταν καλεί την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζει ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες. Και παρασύρουν κι άλλα μέλη της Κυβέρνησης, που συνυπογράφουν τη συγκεκριμένη τροπολογία, σε ανθρωποκτόνες πολιτικές, καταλήγουν οι γιατροί.


Ο ΙΣΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποτρέψει την νέα αυτή απειλή για τη Δημόσια υγεία που αποφάσισε η κυβέρνηση ενημερώνοντας  τις πολιτικές ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την «τροπολογία έκτρωμα» και θα τους ζητήσει να ασκήσουν στα όρια των κοινοβουλευτικών ευθυνών, κάθε δυνατή πίεση για να μην ψηφιστεί.

 

ΠροηγούμενοΕπόμενο