Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Το 60% δεν γνωρίζει τίποτα για τον καρκίνο του παγκρέατος

 

 


Έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 ερωτώμενοι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, κατέγραψε τον βαθμό ενημέρωσης γύρω από τον παγκρεατικό καρκίνο, το ενδιαφέρον του κοινού για τη νόσο και την ανάγκη για ενίσχυση της έρευνας.

 

 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 60% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τον καρκίνο του παγκρέατος. Σε συντριπτικό ποσοστό, 87%, οι ερωτώμενοι αντιμετωπίζουν τον καρκίνο ως ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, κατατάσσοντάς τον στις πρώτες θέσεις μεταξύ ασθενειών όπως τα καρδιακά επεισόδια, το αλτσχάιμερ, η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι ψυχικές διαταραχές. Σε αυθόρμητες αναφορές για τους τύπους του καρκίνου που γνωρίζουν και έρχονται πρώτοι στο μυαλό τους, μόλις το 2% των ερωτηθέντων ανέφερε πρώτο τον παγκρεατικό καρκίνο, ενώ σε ποσοστό 37% οι ερωτώμενοι ανέφεραν τον καρκίνο του μαστού και σε ποσοστό 20% τον καρκίνο στον πνεύμονα. Αυτή η εικόνα αντιστράφηκε, όταν όλοι οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα πολύ χαμηλά ποσοστά επιβίωσης του παγκρεατικού καρκίνου, με ποσοστό μεγαλύτερο από 70% να δηλώνει πως θα υποστήριζε ιδιαίτερα μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, ενώ σε ποσοστό 50% δήλωσαν πρόθυμοι να υποστηρίξουν ενεργά μια τέτοια προσπάθεια.


'Αλλα σημαντικά στοιχεία της έρευνας


  •  Το 49% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ και το 64% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη δήλωσε πως δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για τον καρκίνο του παγκρέατος
  •  3 στους 4 ερωτηθέντες πιστεύουν πως είναι πολύ σημαντικό το κοινό να ενημερωθεί για την ασθένεια
  •  61% του συνόλου των ερωτηθέντων δήλωσε πως η καμπάνια ενημέρωσης θα πρέπει να υπογραμμίζει την ανάγκη ανάπτυξης μεθόδων προληπτικού ελέγχου και εργαλείων έγκαιρης διάγνωσης, καθώς βέβαια και την ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας.


Η Julie Fleshman, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Pancreatic Cancer Action Network δήλωσε σχετικά: «Η έρευνα υπογραμμίζει την ανάγκη για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τον παγκρεατικό καρκίνο και την ανάγκη για ενίσχυση της έρευνας. Είναι σαφές πως όταν καταλαβαίνει κανείς τη σοβαρότητα αυτής της μορφής καρκίνου, επιζητά να βοηθήσει και να αναλάβει δράση. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος που θεσμοθετήθηκε από Συλλόγους ασθενών και φορείς σε όλο τον κόσμο αποτελεί το έναυσμα για την έναρξη μιας παγκόσμιας προσπάθειας για περισσότερη ενημέρωση, που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους ασθενείς με παγκρεατικό καρκίνο».


«H Celgene έχει αναλάβει εδώ και καιρό μια ουσιαστική δέσμευση προκειμένου να απαντήσει στις ανάγκες των ασθενών που αντιμετωπίζουν αυτή τη σοβαρότατη ασθένεια. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται στο πλευρό των συλλόγων σε όλο τον κόσμο με στόχο να ενισχύσει την ενημέρωση σχετικά με τον παγκρεατικό καρκίνο και την πρόοδο που σημειώνεται ενάντια σε αυτόν τον απειλητικό καρκίνο. Η ανατροπή των αρνητικών στατιστικών που συνοδεύουν αυτή τη νόσο, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη πρόκληση, όμως με την κατάλληλη θεραπεία και τις περισσότερες από 170 διεθνείς κλινικές μελέτες στις οποίες συμμετέχουν 35.000 ασθενείς, πιστεύουμε πως θα σημειωθεί πρόοδος» δήλωσε ο Markus Renschler της Celgene, MD, Senior Vice President και Global Head, Hematology & Oncology Medical Affairs.

 

Η CELGENE συνοπτικά


H Celgene κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας παγκοσμίως. Είναι μία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Summit, New Jersey των ΗΠΑ, που δραστηριοποιείται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου και φλεγμονωδών νοσημάτων, μέσω της γονιδιακής και πρωτεϊνικής ρύθμισης. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως.

 

Διαβάστε περισσότερα: www.celgene.com