Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Τέρμα στους οδοντιάτρους ...μαϊμού


Τέρμα στους οδοντιάτρους – μαϊμού, βάζει το νέο σύστημα χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικοτήτων που επεξεργάζεται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Η νέα αυτή διαδικασία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΟ κ. Αθανάσιο Κατσίκη, «διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την πιστοποίηση των επισήμως καταρτισμένων οδοντιάτρων και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο καταξιωμένο επιστημονικό οδοντιατρικό δυναμικό της χώρας».




Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αυτών από την πολιτεία στην ΕΟΟ είχε ψηφισθεί στο νόμο 4025/2011 και είχε ορισθεί ως ημερομηνία έναρξης η 1η Iανουαρίου 2015, δόθηκε όμως παράταση μέχρι την 1η Μαΐου και επίκειται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ολοκληρώσει την μηχανογραφική υποστήριξη της διαδικασίας και προχωρά σε ενημέρωση όλων των συλλόγων της χώρας , προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της
.

«Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να επισπεύσουμε την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης , αλλά και να του εκθέσουμε τα χρονίζοντα αιτήματα του κλάδου, χωρίς ωστόσο να μας έχει απαντήσει» συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΟΟ κ. Αθανάσιος Κατσίκης. Και καταλήγει « Η οδοντιατρική είναι η κατ΄ εξοχήν επιστήμη της πρόληψης και αυτή την στιγμή έχει ουσιαστικά απαξιωθεί με την ισχνή παρουσία της στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και την απουσία της από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι καιρός η Πολιτεία να ασχοληθεί με την επιστήμη μας δεδομένου ότι η στοματική κοιλότητα αποτελεί τον καθρέπτη της γενικής υγείας του ατόμου», όπως τόνισε ο κ. Κατσίκης.