Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Τέλος οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις, η υπόσχεση του κ. Κουρουμπλή


Τη διαβεβαίωση ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και μόνο, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής ο νέος υπουργός Υγείας. Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ιδιαιτέρως ότι είναι δεινός ακροατής, χαρακτηριστικό το οποίο αξιολόγησε ως πολύ σημαντικό. «Ξέρετε ότι δεν βλέπω, αλλά δεν ξέρετε ότι ακούω πολύ προσεκτικά», τόνισε ο νέος υπουργός Υγείας ς απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να προσέλθουν σε διάλογο.


«Φεύγει ένας πατρίκιος κι έρχεται ένας πληβείος» είπε ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Μάκη Βορίδη και ανέτρεξε στη χρονιά του 1982 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου του είχε δώσει εντολή να φτιάξει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) χωρίς διακρίσεις για όλους τους πολίτες.


«Η εντολή που έχουμε σήμερα από τον πρωθυπουργό είναι να αξιοποιήσουμε αξιοκρατικά, χωρίς κανένα αποκλεισμό, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Κλείνοντας την ομιλία του παραλαμβάνοντας τη θέση του υπουργού Υγείας ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν προσδοκίες από μας, έχουν απαιτήσεις».


Από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τόνισε πως "υπάρχουν πράγματα που δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν, αρκεί η ετοιμότητα, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία .Η κοινωνία είναι πληγωμένη και απαιτεί αποκατάσταση και θεραπεία των πληγών της. Η πολιτική που θα ακολουθήσουν εδράζεται σε τρεις άξονες:

  • Ανακούφιση πολιτών,
  • διασφάλιση της επιβίωσης των δομών του ΕΣΥ και
  • αναδιοργάνωση του συστήματος της δημόσιας υγείας".
ΠροηγούμενοΕπόμενο