Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

ΤαιριάΖουμε και με ανθρώπους με αναπηρίες




 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο», μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τοπικούς φορείς ενώ η φαρμακευτική εταιρεία Teva υποστήριξε και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την εκδήλωση.

Σκοπός της μεγάλης γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και τη σημασία της ένταξής τους στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη. Την έναρξη των εκδηλώσεων χαιρέτησαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων ΑΛΜΑ και ΣΑμΣκΠ, κ.κ. Κ. Γιαννακοπούλου και Β. Μαράκα, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.κ. Δ. Χατζηδάκης και Γ. Φωστηρόπουλος οι οποίοι παρέδωσαν τη σημαία της εκδήλωσης στον κ. Μανούσο Μανουσάκη, Πρόεδρο του «Νομικού προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης» μεταφέροντας την εκδήλωση την επόμενη χρονιά στη Σπάρτη. Στη συνέχεια βραβεύθηκε η κ. Ιωάννα Καρώνη Corporate & Public Affairs Manager της εταιρείας Teva Ηellas για την αρωγή της εταιρείας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη διαφορετικότητα.

Η δράση, μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Αίγινα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Φάληρο, έχοντας κεντρικό πρωταγωνιστή τα παιδιά. Μαθητές από τα σχολεία του Φαλήρου, φιλοτέχνησαν χάρτινα φαναράκια τα οποία φώτισαν το Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης. Η βραδιά περιελάμβανε μουσικοχορευτικά δρώμενα από την ομάδα παραδοσιακών χορών του συλλόγου «ΑΛΜΑ» και θεατρικό έργο των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης.
Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε καλλιτεχνικές δραστηριότητες από τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου, ενώ το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού δίδαξε σε όλους την τέχνη της ανακύκλωσης. Ακολούθησαν happenings με μπαλονοκατασκευές, Face painting και χορός zumba. Στη συνέχεια ακολούθησαν δράσεις του Συλλόγου ΠΑΙ.Δ.Υ. και του Συλλόγου Σ.Κ.Ε.Π. όπου μέσα από βιωματική δραστηριότητα αναδείχθηκαν οι δυσκολίες μετακίνησης με αναπηρικό αμαξίδιο στις ελληνικές πόλεις. Το βράδυ του Σαββάτου έκλεισε με συναυλία των Radiomix στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η τελευταία ημέρα του «ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο» ξεκίνησε με αγώνα δρόμου στον οποίο πρωτοστάτησε ο Δήμαρχος του Π. Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης.

Όπως δήλωσε η κ. Ιωάννα Καρώνη, Corporate & Public Affairs Manager της Teva Hellas, η οποία βραβεύθηκε για τη συνεχή υποστήριξη της εταιρείας στην εκδήλωση όλα αυτά τα χρόνια: «Το μέλλον του τόπου βρίσκεται στα χέρια των νέων ανθρώπων. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά, είναι να εμφυσήσουμε στα παιδιά τόσο την αποδοχή όσο και το σεβασμό της αναπηρίας και κάθε μορφής διαφορετικότητας. Η TEVA θα συνεχίσει τη στήριξη της προσπάθειας αυτής ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2016, στην όμορφη Σπάρτη».