Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Τα εισπνεόμενα για το άσθμα κόβουν το ύψος στα παιδιά



Tα εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως κατά του παιδικού άσθματος, μπορεί να αναστείλουν την ανάπτυξη και το ύψος των παιδιών, αν και όχι περισσότερο από ένα εκατοστό, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.

 Η επίπτωση είναι ορατή κατά τον πρώτο χρόνο της θεραπείας, αλλά μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, αν η δοσολογία γίνει μικρότερη.

Τα φάρμακα αυτά που χρησιμοποιούνται από μικρούς και μεγάλους, θεωρούνται πρώτης γραμμής θεραπεία, καθώς είναι τα πιο αποτελεσματικά για τον έλεγχο του άσθματος, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, αφού μειώνουν τον αριθμό και τη σοβαρότητα των κρίσεων και τη μείωση των θανάτων από άσθμα. Η πιθανή επίπτωσή τους στην ανάπτυξη εδώ και καιρό αποτελεί πηγή ανησυχίας για γονείς και γιατρούς.

 Οι νέες έρευνες από τη μία έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτές τις ανησυχίες, από την άλλη όμως δείχνουν ότι οι φοβίες είναι υπερβολικές. Οι ερευνητές συστήνουν την ελάχιστη αποτελεσματική δόση, ωσότου προκύψουν περισσότερα δεδομένα, ενώ η ανάπτυξη κάθε παιδιού πρέπει να παρακολουθείται τακτικά.