Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Στο δρόμο οι επιστημονικοί φορείς για το ασφαλιστικό

Νέο συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι επιστημονικοί φορείς αυτή την εβδομάδα διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό.
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την επόμενη ημέρα, οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων θα συναντηθούν με τη ΓΣΕΒΕΕ, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΜΜΕ, την Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ και λοιπές ενώσεις αυτοαπασχολούμενων.

Γιατροί


Ενεργή είναι η συμμετοχή στις δράσεις και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που εισηγείται την έκτακτη σύγκλιση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας εντός της εβδομάδας, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του προτείνει μετατροπή του ΕΤΑΑ σε επαγγελματικό ταμείο, καθώς εκτιμά ότι ο ΕΤΑΑ και το ΤΣΑΥ δεν μπορούν, ως υγιή και μη χρηματοδοτούμενα από το κράτος ταμεία, να συγχωνευτούν με ελλειμματικά και χρηματοδοτούμενα από το κράτος (εδώ).

Αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό και καλεί τα μελή του σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

"Ο ΙΣΑ καλεί τον ιατρικό κόσμο να δώσει μάχη ενάντια στους οικονομικούς δολοφόνους της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγούν στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό”, αναφέρει σε ανακοίνωση του.
ΠροηγούμενοΕπόμενο