Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Στην εντατική η υγεία! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι



Γιατροί και εργαζόμενοι σε όλες τις δημόσιες μονάδες του ΕΣΥ, τα κέντρα υγείας αλλά και το ΕΚΑΒ θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη σημερινή απεργία.
Αρχικά οι γιατροί επρόκειτο να απεργήσουν στις 2 Δεκεμβρίου αλλά τελικώς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην γενικότερη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχει προκηρυχθεί.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας διεκδικούν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Ταυτόχρονα ζητούν να υπάρξει ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα έπειτα από απόφαση της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, ημέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, διεκδικώντας τη θετική έκβαση της προσφυγής, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα οι δομές δημόσιας υγείας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), να προκηρύσσει 48ωρη απεργία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σήμερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μετέθεσαν κατά μια ημέρα την προγραμματισμένη κινητοποίησή τους, ώστε να συμπέσει με αυτή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με κύρια αιτήματα την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καθώς και την στήριξη του συστήματος υγείας.

ΠροηγούμενοΕπόμενο