Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Στα κάγκελα η Υγεία από το νέο κούρεμα των αποθεματικών


Κυριολεκτικά στα κάγκελα είναι οι διοικήσεις, το προσωπικό των νοσοκομείων αλλά και οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, ΕΟΦ και ΟΚΑΝΑ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία έχει ισχύ  αναδρομικά από 17 Μαρτίου και καθιστά υποχρεωτική τη μεταφορά των προθεσμιακών καταθέσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος για την κάλυψη των αναγκών του κράτους.





Πληροφορίες αναφέρουν πως τα Ταμειακά Διαθέσιμα του συνόλου των φορέων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ, εκ των οποίων άμεσα αξιοποιήσιμα είναι τα 2,5 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πάντως προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του νομοθετήματος, ενώ πηγές του Υπουργείου Υγείας, καθησυχάζουν λέγοντας πως δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν οι ανελαστικές δαπάνες των νοσοκομείων.

Εντελώς αντίθετοι πάντως και με εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη είναι οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι "δεν θα κινδυνεύσουμε μόνο από την άμεση έλλειψη υλικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αρρώστους. Επιπρόσθετα, τίθεται μέγα ερώτημα για το τι θα γίνει με υπηρεσίες που πληρώνονται άμεσα από το Νοσοκομείο (που και αυτές έπρεπε να είναι υποχρέωση του Κράτους), όπως καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, τεχνικές υπηρεσίες, η μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού και οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών.

Όταν οι υποχρεώσεις του Κράτους προς τους ασθενείς και τους υγειονομικούς αξιοποιούνται για να πληρωθούν οι δανειστές των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών η υγειονομική βαρβαρότητα είναι προ των πυλών".

Οι γιατροί προσθέτουν πως αυτή η ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού.



ΠροηγούμενοΕπόμενο