Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Σπάνια επέμβαση σε κοριτσάκι με όγκους



Αντιμετωπίσθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Γ.Ν.Παίδων ¨Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨ περίπτωση κοριτσιού ηλικίας 6 ετών με ευμεγέθη όγκο στον αρ. νεφρό με επέκταση στην κάτω κοίλη φλέβα και στον δεξιό κόλπο της καρδιάς.

Το παιδί αντιμετωπίσθηκε ταυτόγχρονα με αφαίρεση του όγκου – Νεφρεκτομή από την κοιλιά και ακολούθησε με χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας και βαθειά υποθερμία η ολική αφαίρεση του όγκου από την κάτω κοίλη φλέβα και από την καρδιά.
Η μετεγχειρητική πορεία του παιδιού είναι εξαιρετική το παιδί ήδη έχει μεταφερθεί σε κοινό θάλαμο  ο δε υπέρηχος καρδιάς αποδεικνύει την πλήρη βατότητα του αγγείου και την εξάλειψη του όγκου από την καρδιά.

Πρόκειται για μοναδική περίπτωση ταυτόγχρονης επιτυχούς αντιμετώπισης στην χώρα μας σε παιδί. Η ομάδα των καρδιοχειρουργων Α. Κουρτέσης Συντονιστής Διευθυντής, Ν. Αντωνόπουλος και Π. Σχορετσανίτης Επιμελητές του Κ/ Χτμήματος. Η εξαίρεση του νεφρού έγινε από ομάδα Παιδοχειρουργών με επικεφαλή τον Διευθυντή Κ. Νίκα ενω η αναισθησιολογική ομάδα ήταν οι κ.κ Προδρόμου Χ, Γαρίνη Ε και Κούνα Ν. Η μετεγχειρητική φροντίδα του παιδιού στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα είναι υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας κ. Φ. Ανατολίτου.

ΠροηγούμενοΕπόμενο