Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Σε ποια ηλικία ξεκινούν οι σεξουαλικές επαφές των εφήβων;

 


Έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Pediatrics απέδειξε ότι το 54% των κοριτσιών και το 57% των αγοριών κάνει για πρώτη φορά σεξ στα 17 έτη. Υπάρχει ωστόσο ένα ποσοστό 5,4% στα κορίτσια και 10% στα αγόρια που γνωρίζει τον έρωτα στα 14 χρόνια!


Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι από αυτά τα κορίτσια που ξεκίνησαν να κάνουν σεξ στα 14, το 7,2% δηλώνει ότι δεν ήταν συναινετικό.

 

Χαρακτηριστικά στη μελέτη αναλύθηκαν απαντήσεις από 3.242 γυναίκες και 3.104 άνδρες που γεννήθηκαν μεταξύ 1984 και 1993.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας το ποσοστό για το σεξ πριν τα 12 χρόνια της ζωής ήταν αρκετά μικρό. Λιγότερο από το 1% των γυναικών και το 2,5% των ανδρών δήλωσε πως έκανε σεξ πριν από αυτήν την ηλικία. Από τα 12 και μετά, τα ποσοστά αρχίζουν σταδιακά να ανεβαίνουν. Τα αγόρια πάλι κάνουν σεξ νωρίτερα από τα κορίτσια, όμως όσο πλησιάζουν την ηλικία των 20 τα ποσοστά είναι σχεδόν τα ίδια στα δύο φύλα.