Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Σε πλήρη κατάρρευση το Αττικό νοσοκομείο


Σε πλήρες λειτουργικό αδιέξοδο έχει οδηγηθεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο των δυτικών προαστίων, το Αττικό.




Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για επικινδυνότητα στις εφημερίες και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 11/3/2015.  Από τις 7 έως 11 πμ θα ανασταλεί κάθε τακτική λειτουργία του νοσοκομείου (Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, τακτικά χειρουργεία, τακτικές εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, διοικητικές και τεχνικές εργασίες, φαρμακείο, εργαστήρια).

Το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ είναι στα όρια της κατάρρευσης. Η ανθρωπιστική κρίση εμφανίζεται και εδώ. Τα πολλαπλά προβλήματα, που εντοπίζονται σε όλα σχεδόν τα τμήματα του νοσοκομείου είναι συνέπεια τριών βασικών και αλληλένδετων παραγόντων, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

  •  Της μεγάλης και χρόνιας έλλειψης προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

  •  Της τεράστιας καθημερινής προσέλευσης ασθενών σε τακτική και επείγουσα βάση, που οδηγεί στην αθλιότητα των ράντζων και των φορείων στους διαδρόμους, την υπερφόρτωση του χειρουργείου, των μονάδων και των εργαστηρίων. Τα αίτια αυτής της κατάστασης είναι: η έλλειψη άλλου νοσοκομείου που να συνεφημερεύει με το ΑΤΤΙΚΟ στη Δυτική Αθήνα, το κλείσιμο του νοσοκομείου Λοιμωδών από την προηγούμενη κυβέρνηση και η υπολειτουργία και κατάργηση υπηρεσιών και μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και του ΠΕΔΥ.

  •  Της οικονομικής δυσπραγίας του νοσοκομείου και της «θηλιάς» στη χρηματοδότησή του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ποσά: Το 2010 (προ μνημονίου) ο δημόσιος προϋπολογισμός διέθεσε για το ΑΤΤΙΚΟ περίπου 120.000.000 €. Το 2014 ήταν μόλις 57.000.000 €, ενώ για φέτος υποχώρησαν κι άλλο στα 51.000.000 €, ενώ τα αποθεματικά του νοσοκομείου και τα πρόσθετα ποσά, που είχαν θεσμοθετηθεί για την κάλυψη ειδικών αναγκών (πχ λογαριασμός ΕΛΚΕ για τις ΜΕΘ), έχουν λεηλατηθεί ή καλύπτουν «άλλες τρύπες». Με αυτά τα χρήματα δεν καλύπτονται οι προμηθευτές, μεγάλοι και μικροί, που με τη σειρά τους εκβιάζουν και προχωρούν σε «παύση συντήρησης» των μηχανημάτων και ελλείψεις υλικών.

ΠροηγούμενοΕπόμενο