Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Σε επικίνδυνα όρια η λειτουργία του Αττικόν

 


Ως νοσοκομείο του ... διαδρόμου χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το πάλαι ποτέ διαμάντι του ΕΣΥ νοσοκομείο Αττικόν.




Τα στοιχεία που έδωσαν είναι σοκαριστικά αφού καταγράφεται υπερπληρότητα έως και 130% διαρκώς στο νοσοκομείο. Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών δέχονται 60 ασθενείς με τους ίδιους νοσηλευτές, που είναι σε όλες τις κλινικές κάτω από τα όρια ασφαλείας. Πάνω από 1600 εισαγωγές ετησίως για κάθε παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου, δηλαδή 120% πληρότητα καθημερινά.


Νοσηλεία παθολογικών αρρώστων (σηπτικών, ανοσοκατασταλμένων, καρκινοπαθών) σε χειρουργικές και ορθοπεδικές κλινικές, που με τη σειρά τους μπλοκάρουν και την προώθηση των χειρουργικών και ορθοπεδικών αρρώστων. Διασωληνωμένοι στο διάδρομο, οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο, αιμορραγίες στο διάδρομο. "Γίναμε νοσοκομείο του διαδρόμου. Οι μισές (επτά σε αριθμό) αίθουσες χειρουργείου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πολλές κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Ακτινολογικά μηχανήματα δεν συντηρούνται και βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Φαύλος κύκλος!", τονίζουν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί.


"Από την Πέμπτη 2 Απριλίου το ΑΤΤΙΚΟ θα ξαναγίνει ένα σύγχρονο νοσοκομείο του πολιτισμού, του ανθρωπισμού και της πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας. Είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την παρανομία, τονίζουν προκηρύσσοντας για την ίδια ημέρα στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα.

ΠροηγούμενοΕπόμενο