Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Πότε θα δοθούν τιμές στα φάρμακα που βρίσκονται στην αναμονή;

 


 

Εντός του Οκτωβρίου θα πάρουν τιμή όλα τα φάρμακα που έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα, σύμφωνα με όσα είπε ο ∆ημήτριος Λιντζέρης,  πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), στο 13ο συνέδριο Healthworld του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.


Ο ίδιος τόνισε ότι «ο Ε.Ο.Φ. έχει κάνει βήματα. Χρειάζονται πολλά, π.χ. στελέχωση για ταχύτητα στις εγκρίσεις. Έχουν γίνει άλματα στα θέματα τιμολόγησης- ανατιμολόγησης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Πάντως από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ζήτησε να σταματήσει η οριζόντια λογική των clawback rebate μια και κάτι τέτοιο θα απειλήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει απόσυρση επενδύσεων.

 Όπως επισήμανε, στην Ελλάδα η κατά κεφαλή δημόσια δαπάνη για φάρμακα έχει πέσει κάτω από τα 200 ευρώ, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη κυμαίνεται στα 300.

 

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναρωτήθηκε αν τελικά η Ελλάδα θα εξελιχθεί, όσον αφορά τη φαρμακευτική της πολιτική, όπως είναι αυτή της Πορτογαλίας, όπου τα ποσοστά της συμμετοχής των ασθενών αγγίζουν πλέον το 53%.

 

 

 

 

ΠροηγούμενοΕπόμενο