Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Πόσα χαρτιά χρειάζεστε για εισαγωγή σε ιδρύματα χρόνιων παθήσεων;


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός εκδίδει νέα εγκύκλιο που τροποποιεί παλαιότερο έγγραφο (34642/2012) και καθορίζει την καινούρια διαδικασία εισαγωγής σε ιδρύματα χρόνιων παθήσεων



Στο εξής οι ασφαλισμένοι πρέπει να υποβάλλουν:

  • Αίτηση - δήλωση επιθυμίας εισαγωγής του ασθενούς ή ατόμου του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος, όταν ο ασθενής, λόγω των προβλημάτων υγείας του, είναι ανίκανος να διαχειριστεί τον εαυτό του.
  • Γνωμάτευση από θεράποντα γιατρό του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο ασθενής ή από γιατρό δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας (Κέντρα Υγείας, πολυϊατρεία, αγροτικά ιατρεία και ΠΕΔΥ) ή από συμβεβλημένο ή πιστοποιημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ, σχετικό με την πάθηση του ασφαλισμένου. Στη γνωμάτευση θα αναγράφεται η πάθηση του ασθενούς και θα αναλύεται η αναγκαιότητα εισαγωγής σε Κλινική Χρόνιων Παθήσεων.
  • Βεβαίωση από κοινωνικό λειτουργό, την οποία υποβάλλουν οι συγγενείς του ασφαλισμένου και στην οποία θα αναγράφεται η αναγκαιότητα εισαγωγής του ασθενούς σε κλινική και Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων. Αρμόδιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί που συντάσσουν την έκθεση Κοινωνικής Έρευνας και χορηγούν τη βεβαίωση είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί των νοσοκομείων για τα περιστατικά που νοσηλεύονται ή των μονάδων του ΠΕΔΥ ή των Κέντρων Υγείας ή των Δήμων. Δικαίωμα χορήγησης της έκθεσης έχουν γενικά κοινωνικοί λειτουργοί δημόσιου φορέα, οι οποίοι παρακολουθούν – γνωρίζουν την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση του ασθενούς και του οικογενειακού περιβάλλοντός του. Η έκθεση Κοινωνικής Έρευνας μένει σε ξεχωριστό φάκελο στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας που υπηρετούν οι κοινωνικοί λειτουργοί και είναι στη διάθεση του ΕΟΠΥΥ σε ενδεχόμενο έλεγχο.
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού εφορίας του ασθενούς του προηγούμενου χρόνου, το οποίο μένει επίσης στην Κοινωνική Υπηρεσία.

 

ΠροηγούμενοΕπόμενο