Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ποιο επιδόρπιο καθαρίζει τις αρτηρίες;




Πιλοτική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης έδειξε ότι τα άτομα που πάσχουν από περιφερική αρτηριοπάθεια παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην κινητικότητα όταν καταναλώνουν τι άλλο; Σοκολάτα!

Η κινητικότητά τους βελτιώθηκε – τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς την απόσταση –δύο ώρες μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας. Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 60 έως 78 ετών φάνηκε να αντιμετωπίζουν λιγότερα κινητικά προβλήματα χάρη στην κατανάλωση μαύρης σοκολάτας.

Παράλληλα, παρατηρήθηκαν αυξημένα επίπεδα νιτρικού οξέος μετά την κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας καιο παράγοντας αυτός συνδέεται με την ομαλή διαστολή των αρτηριών για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Να σημειωθεί εδώ ότι η ποσότητα μαύρης σοκολάτας που δοκιμάστηκε στη μελέτη ήταν τα 40 γραμμάρια και η περιεκτικότητα σε κακάο ξεπερνούσε το 85%. Όσο περισσότερο το κακάο, τόσες περισσότερες και οι πολυφαινόλες που λαμβάνουμε. Επομένως, η σοκολάτα γάλακτος δεν είχε αυτήν την ευεργετική επίδραση.