Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ποιες φράσεις να λέτε καθημερινά στο παιδί σας;


Τα παιδιά δεν χρειάζονται μόνο τα υλικά αγαθά για να μεγαλώσουν αλλά χρειάζονται και τα γλυκόλογα. Μπορεί κάποιοι γονείς να θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο τα κακομαθαίνουν αλλά οι ειδικοί επιστήμονες φαίνεται ότι έχουν άλλη άποψη.
Όπως υποστηρίζει ο Συμβουλευτικός Ψυχολόγος κ Σ. Καραμπατέας ορισμένες φράσεις κάνουν τη σχέση μαζί τους, ακόμη πιο ξεχωριστή.
Μάθετε ποιες είναι οι φράσεις που πρέπει να λέτε στα παιδιά σας

Σύμφωνα με τον ειδικό μην παραλείπετε να λέτε στο παιδί σας πόσο σημαντική είναι η παρουσία του για σας καθημερινά.
Το να ξέρει ένα παιδί πως είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στη ζωή σας, βάζει τα θεμέλια για να μεγαλώσει με όμορφα συναισθήματα για τον εαυτό του.

Μην παραλείπετε αναφέρει ο ειδικός να λέτε στο παιδί σας « πόσο περήφανοι είστε για αυτό.

Καλό είναι να βάζετε όρια


Είναι σημαντικό να συμπεριφέρεστε με σεβασμό στα παιδιά, όμως χρειάζονται και την ωριμότητά σας για να γνωρίσουν τα μονοπάτια της υπεύθυνης συμπεριφοράς. Τα παιδιά που δεν γνωρίζουν περιορισμούς, αισθάνονται ανασφαλή.

«Δεν πειράζει να κάνεις λάθη»

Όλα τα παιδιά κάνουν λάθη όπως άλλωστε και όλοι οι ενήλικες καθώς μεγαλώνουν.Το να τα κρατάτε σε απόσταση ή το να φοβούνται μήπως κάνουν κάτι λάθος, σε καμιά περίπτωση δεν τα βοηθά να νιώσουν αυτοπεποίθηση, να μεγαλώσουν νιώθοντας ικανά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

«Σ? αγαπώ»!

Μην παραλείπετε να του λέτε συχνά πόσο πολύ τα αγαπάς

Είναι οι πιο όμορφες λέξεις που θα μπορούσε ν? ακούσει ένα παιδί. Ως γονείς, οφείλουμε να τις χρησιμοποιούμε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
Να θυμάστε ότι τον άνθρωπο τον κάνουν ευτυχισμένο και ισορροπημένο πολύ απλά πράγματα.